Gezondheidsvoordelen van de zwarte bes

Gezondheidsvoordelen van de zwarte bes

De mens is van nature op zoek naar manieren om de gezondheid te verbeteren. Dit geldt voor de ene persoon wat meer dan de ander. Echter weten we allemaal diep van binnen dat dit een waardevolle zoektocht is. Iets waar mensen dan niet snel aan denken, is de zwarte bes. Zwarte bessen staan echter wel degelijk bekend om de vele gezondheidsvoordelen die ze te bieden hebben. Vandaar dat we er in dit artikel wat aandacht aan besteden.

Hoe gezond zijn zwarte bessen?

Zwarte bessen staan bekend om een aantal gezondheidsvoordelen. Wanneer je vervolgens precies wilt weten wat je aan de zwarte bes hebt, is het zaak om er precies van op de hoogte te zijn. En dus staan we bij deze stil bij de gezondheidsvoordelen van de zwarte bessen. Je mag dan uitgaan van:

 

Versterken immuunsysteem

Het immuunsysteem is een van de belangrijkste onderdelen van het menselijke lichaam. Zeker in de periode waarin we nu leven, staat het immuunsysteem wereldwijd in de belangstelling. Hoe beter je immuunsysteem is, hoe beter je bent beschermd tegen ziekte. De zwarte bes staat erom bekend dat ze een grote hoeveelheid vitamine C bevatten. En dat versterkt het immuunsysteem aanzienlijk.

 

Remmen ontstekingen

Verder gaat de zwarte bes ook ontstekingen remmen. De natuurlijke, ontstekingsremmende eigenschappen komen daarom goed van pas om mogelijke gevaren onder controle te houden. Het liefst heb je namelijk dat een ontsteking zo snel mogelijk weer is opgelost. 

 

Stimulering van de hersenen

Daarnaast gaan zwarte bessen de hersenen stimuleren. Hierdoor gaan je geheugen en je concentratievermogen er op vooruit. Dit heeft te maken met de hoeveelheid ijzer in zwarte bessen. Het maximaliseert de zuurstoftoevoer richting de hersenen.


Goed voor je hart- en bloedvaten

Zwarte bessen zijn rijk aan kalium, een natuurlijke verwijder van je vaten. Tegelijkertijd verlaagt de zwarte bes ook het ‘slechte’ LDL-cholesterol in je lichaam. Beiden zijn goed voor je hart- en bloedvaten. Zeker op de lange termijn gaat het gebruik van zwarte bessen op dit punt voor een positief verschil zorgen. 

Goed voor je ogen

Tot slot zijn zwarte bessen nog goed voor je ogen. Deze positieve eigenschap is toe te schrijven aan de proanthocyanidinen die zich in het blad van de zwarte bes bevinden. Ze verhogen de bloedstroom in jouw ogen en hebben een goede invloed op de optische zenuwen. Hierdoor gaan je ogen minder snel achteruit, ook op een wat latere leeftijd.

 

Biologische zwarte bessen poeder

Ben je dus iemand die veel waarde hecht aan zijn of haar gezondheid? En doe je er dus graag alles aan om deze te maximaliseren? Dan is het zeker de moeite waard om zwarte bessen in toenemende mate binnen te krijgen. Zowel op de korte als ook op de lange termijn gaat dit de bovenstaande positieve effecten tot gevolg hebben. Zo heb je niet alleen het beste voor met je eigen gezondheid, maar zet je ook serieuze stappen om het in de praktijk te brengen. Zet de eerste stappen in een gezonde levensstijl en bestel vandaag nog biologische zwarte bessen poeder van Berryconcept.

 

Bekijk hier al onze bessenproducten rechtstreeks uit de Finse natuur!

Terug naar blog