Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen hier. Als de vraag die je hebt er niet tussen staat, neem dan contact met ons op info@berryconcept.com

Uncategorized

Onze bessen worden met de hand geplukt in de biologisch gecertificeerde bossen van Noord Finland.

In 2020 telde Finland ongeveer 5,5 miljoen hectare aan biologisch gecertificeerde bos oppervlakte, maar dit zou minstens verdubbeld kunnen worden. Meer dan 70% van Finland is bedekt met bossen, en slechts 5% met bebouwd gebied. De lucht, de bossen, de meren en het drinkwater van het land zijn bijzonder schoon.

Één kleine eetlepel poeder komt overeen met ongeveer 1,5 dl verse bessen. Dit is ongeveer een goede handvol verse bessen. 

Onze bessenpoeders bevatten 100% bessen. Er is dus niets aan toegevoegd. Als je verse bessen kunt eten, kun je bessenpoeder eten!

Er zijn heel veel manieren waarop je bessenpoeder kunt gebruiken. Het meest gebruikelijke is om het in havermout, yoghurt, kwark, sapjes of smoothies toe te voegen. Je kunt er ook een "shotje" van maken door het in een klein beetje water te mengen. Bessenpoeder is ook een unieke, gezonde en smakelijke manier om eten te versieren!

Onze wilde bessen worden met de hand geplukt, schoongemaakt, ingevroren en opgeslagen. Daarna worden ze langzaam verwarmd (tussen de 40°C en 42°C om al die waardevolle voedingsstoffen te behouden) tot ze volledig droog zijn. 

Al het vocht is uit de bessen getrokken, wat overblijft is het goede van wilde bessen in zeer geconcentreerde vorm!

Onze wilde bessen worden met de hand geplukt, schoongemaakt, ingevroren en opgeslagen. Daarna worden ze langzaam verwarmd (tussen de 40°C en 42°C om al die waardevolle voedingsstoffen te behouden) tot ze volledig droog zijn.

Al het vocht is uit de bessen getrokken, wat overblijft is het goede van wilde bessen in zeer geconcentreerde vorm.

De gedroogde bessen worden hierna gemalen tot een fijne poeder. That's it!

De gedroogde bessen en chocolade omhulde bessen van het merk Biokia zijn gezoet met rietsuiker.

Alle gedroogde bessen van ons eigen merk (Berryconcept) zijn 100% zonder toevoegingen. Dus enkel de bes!

De gedroogde ongezoete bessen hebben een tenminste houdbaarheid van 1,5 jaar vanaf productiedatum.

De gedroogde Biokia bessen hebben een tenminste houdbaarheid van 1 jaar. (Vanwege de toegevoegingen)

Alle bessenpoeders hebben een tenminste houdbaarheid van 2 jaar vanaf productiedatum.

Onze producten worden in hersluitbare zakken verpakt, dus ook na openen van een verpakking blijven de bessen en bessenpoeders nog minimaal 6 maanden goed houdbaar. Het beste is om de producten op kamertemperatuur en droog te bewaren.

Wilde arctische bessen zijn van nature rijk aan vitaminen, antioxidanten, voedingsstoffen en vezels. Ze groeien en rijpen onder de middernachtzon en absorberen al het goede uit hun schone en onvervuilde omgeving.

Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van wilde bessen in onze blog.